Масово схващане е, че е необходимо да извървите 10 000 крачки

...
Масово схващане е, че е необходимо да извървите 10 000 крачки
Коментари Харесай

Златните 5000 крачки на ден: Как да ги постигнем

Масово разбиране е, че е належащо да извървите 10 000 крачки дневно, за да поддържате добра физическа форма и да сте здрави.

Ново изследване демонстрира, че по-малко от 5 000 крачки на ден са задоволителни, с цел да поддържате положително здраве. Анализът на повече от 226 000 души по света сподели, че в случай че вършиме по 4000 крачки дневно, ще намалите риска от преждевременна смърт с 15%, заяви BBC.

Малко над 2300 крачки дневно са задоволителни, с цел да поддържате здравето на сърцето и кръвоносните съдове. 

Съвместната работа на изследователи, от Медицинския факултет на университета " Джон Хопкинс " в Съединени американски щати и Медицинския университет в Лодз в Полша, откри, че изгоди от ходенето пешком има за всички полове и възрасти.

По думите им измежду хората на възраст под 60 години резултатите са най-видими.

Проф. Мачей Банах от университета в Лодз изясни, че до момента в който броят на актуалните медикаменти, пораства, те не са единственият метод, да се преборим с обещано заболяване. " Промените в метода на живот, в това число диетата и упражненията бяха основният воин на нашия разбор ", заяви Банах. Според него смяната в метода на живот може да бъде по-ефективна за понижаване на сърдечно-съдовия риск, в сравнение с лекарствените артикули. 

Според данни на Световната здравна организация незадоволителната физическа интензивност е причина за 3,2 милиона смъртни случая всяка година.

Фитнес инструкторът Хъни Файн показва, до какви проблеми може да докара обездвижването. „ Това може да забави метаболизма ви и да повлияе на растежа и силата на мускулите, което може да аргументи болки “, съобщи тя. „ Прекалено дългото седене може да аргументи проблеми с гърба. Най-често това се случва на хора, които работят в офис ", добави Файн.

Тя обясни значението на термогенезата (процес, при който се създава топлинна сила в тялото, а по този метод се форсира метаболизмът). Тя изяснява процеса по следния метод:  " Това е всичко, което вършим, за което ни е нужна сила и горим калории ".

„ Задачи като носене на покупки, миене на подове, мотаене, крачене, до момента в който приказваме по телефона – това са всички дребни неща, които ни вършат по-активни и ни оказват помощ да изгаряме калории по-ефективно “, сподели Файн.

Фитнес инструкторът изясни, че включването на постоянни разходки в всекидневието е плашещо за мнозина, само че твърди, че изгодите за здравето са огромни.

" Ходенето пешком може да намали кръвното ви налягане, да укрепи мускулите ви, да отбрани костите ви, може да увеличи енергийните равнища ", посочва Файн.

Тя добавя, че разходките ще ви откъснат от електронните устройства, което ще спомогне за подобряването на психичното ви здраве.

Ето какво предлагат специалистите: 

1. Вървете пешком до работното си място 

2. Ако работите на бюро, ставайте на всеки час, с цел да се раздвижите

3. При бременност: Ходенето е най-здравословната физическа активност 

4. Разхождайте се по 30 минути всеки ден

5. Разходете се с другари в парка или по горски пътеки

Изградете всекидневен табиет да ходите пешком, като започнете с 10 минутна разходка всеки ден и последователно увеличите времето, поучава треньорът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР